Politika

Stranka Jablanovića poziva CIK da poništi mandate njihovih kandidata

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2023

-

14:26

Stranka Jablanovića poziva CIK da poništi mandate njihovih kandidata
Aleksandar Jablanović - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Opštinska izborna komisija u Leposaviću na Kosovu i Metohiji obavestila je Partiju kosovskih Srba, na čijem je čelu Aleksandar Jablanović, a koji je dva dana uoči vanrednih lokalnih izbora u četiri opštine na severu povukao kandidaturu, da su dva kandidata sa njegove liste novi odbornici u SO Leposavić sa osvojenim po jednim glasom.

Istovremeno, ta stranka poziva Centralnu izbornu komisiju (CIK) da prekine tu komediju i poništi mandate osvojene na osnovu samo po jednog dobijenog glasa.

"Odluka naše Partije kosovskih Srba da ne učestvuje na lokalnim izborima pokazala se danas kao potpuno ispravna. Obavešteni smo od strane Opštinske izborne komisije u Leposaviću da su naša dva kandidata sa liste za odbornike Slaviša Jevtić i Milutin Ilić dobili mandate i to uz samo sa po jednim osvojenim glasom na izborima", navedeno je saopštenju PKS-a.

Dodaje se da je ovo potvrda da je ovaj izborni proces neuspeo.

"Izborni proces je osuđen na propast i njegovi rezultati ne mogu izazvati ništa drugo do smeh i čuđenje. Mislimo da nigde i nikada u svetu niko nije izabran na mesto u lokalnoj skupštini i to uz samo jedan jedini glas, a na mesto gradonačelnika sa samo 100 glasova", navodi se u saopštenju.

Vanredni izbori u četiri opštine na severu Kosova i Metohije održani su u nedelju, gde su u većinski srpskim sredinama za gradonačelnike izabrani Albanci jer su Srbi iste izbore bojkotovali. Sa samo 1.567 glasača od upisanih 40.095, privremene prištinske institucije izabrale su predstavnike lokalnih institucija na severu naše južne pokrajine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija