Politika

Kfor: Izbori na severu Kosova i Metohije protekli bez incidenata

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2023

-

21:07

Kfor: Izbori na severu Kosova i Metohije protekli bez incidenata
Izbori u četiri opštine na severu Kosova - Copyright EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

veličina teksta

Aa Aa

Komanda Kfora u Prištini ocenila je danas da su izbori na severu Kosova i Metohije u nedelju prošli bez incidenata, u bezbednoj atmosferi.

"Tokom glasanja, Kfor je bio u kontaktu sa svim relevantnim akterima, pratio je situaciju na terenu i nastavio implementaciju Rezolucije 1244, kako bi osigurao bezbednost i slobodu svima koji žive na Kosovu", navodi se u saoštenju Kfora.

Dodaje se da komanda Kfora ostaje u bliskom kontaktu sa svim akterima iz EU, UN, OEBS, predstanicima privremenih prištinskih institucija i srpske vojske.

"Normalizacija odnosa između Beograda i Prištine ključna je za dugotrajnu bezbednost širom Kosova i stabilnost na Zapadnom Balkanu. Od suštinske je važnosti da obe strane izbegnu eskalatorne poteze i retoriku i da počnu u potpunosti da sprovode svoje obaveze u skaldu sa dijalogom pod okriljem EU", istakli su iz Kfora.

Svega 3,47 odsto, odnosno 1.567 od 45.095 upisaih birača iskoristilo je biračko pravo na juče održanim vanrednim izborima u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu i na severu Kosovske Mitrovice, pokazuju podaci prištinske Centralne izborne komisije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija