Politika

Petković: Izbori poraz Kurtija i međunarodne zajednice, a pobeda srpskog jedinstva

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2023

-

08:58

Petković: Izbori poraz Kurtija i međunarodne zajednice, a pobeda srpskog jedinstva
Petar Petković - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Rezultati jučerašnjih izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, na koje je izašlo 1.567 od 45.950 birača, a među izašlima je samo 13 Srba, pokazuju da su ti izbori poraz Kurtija i međunarodne zajednice a pobeda srpskog jedinstva, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Te izbore je organizovala Priština, osim 13 izašlih svi ostali Srbi su ostali u kućama, kontejneri u kojima se glasalo su bili prazni kao i biračke kutije. Srpski narod je ostao miran, nije reagovao ni na kakve provokacije i pokazao je puno jedinstvo i da veruje samo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da ima samo jednu državu a to je Srbija", rekao je Petković gostujući na RTS-u.

Istakao je da će, shodno jučerašnjim rezultatima, Albanci voditi četiri srpske opštine i upravljati Srbima koji čine 98 odsto stanovništva na severu Kosova i Metohije, a da se srpski narod potpuno povukao.

"To pokazuje novu realnost koja nastaje i da su Srbi istakli da nema normalizacije odnosa i napretka dok se ne formira Zajednica srpskih opština. Kurti je hteo da natera Srbe da glasaju u kontejnerima, a bojkot Srba je pokazao da je srpski narod poslao Kurtija u kontejner", naveo je Petković.

Ocenio je da je jučerašnja pobeda na izborima zapravo Pirova pobeda i da je sve što je Kurti radio poslednjih nedelja i meseci i govorio da će juče biti incidenata, a da će izbori biti praznik demokartije - da je sve to palo u vodu i da svi mogli da vide pravo lice Kurtija, koji je želeo da iskoristi izborni proces da protera čitav jedan narod.

"Voleo bih da vidim kako će sada oni koji su podržali izbore i rekli da će priznati njihove rezultate da čestitaju novom okupacionome gaulajteru u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu ili Zubinom Potoku", rekao je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Predrag

24.04.2023 09:11

Ne druze, izbori su Srbe i Srbiju napravili apsolutnim gubitnicima, a Albanci su dobili i sever Kosova sad.

Srbija