Politika

Rašić o grupi za izradu statuta ZSO: Ako me Kurti bude pitao, onda ću razgovarati s njim o tome

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

00:00

Rašić o grupi za izradu statuta ZSO: Ako me Kurti bude pitao, onda ću razgovarati s njim o tome
Rašić o grupi za izradu statuta ZSO: Ako me Kurti bude pitao, onda ću razgovarati s njim o tome - Copyright kryeministri.rks-gov.net/Vlada Kosova

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Nenad Rašić izjavio je večeras da će, ako premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti od njega zatraži da vodi grupu za izradu statuta ZSO, razgovarati sa njim na tu temu, ali je naglasio da ne bi svojevoljno rukovodio takvom grupom.

"Nismo još razgovarali o tome, ali ako premijer bude pitao, onda ću razgovarati s njim. Već sam mu rekao da ćemo biti inovativni i imati nove predloge. Zato ne poričem to što ste rekli, ali kako narodna izreka kaže, ne svojevoljno. O tome ću svakako razgovarati sa premijerom", izjavio je Rašić za TV 1, prenosi Reporteri.

Što se tiče nacrta vizije privremenih prištinskih institucija o ZSO, zasnovanog na hrvatskom modelu integracije Srba, o čemu je ranije danas govorio Kurti tokom susreta sa šefom hrvatske diplomatije Gordanom Grlić Radmanom, Rašić je rekao da je to dobra početna osnova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija