Politika

Vučić u Podgorici: Moramo da gradimo bolje odnose sa Crnom Gorom bez obzira na sve naše razlike

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/05/2023

-

13:13

Vučić u Podgorici: Moramo da gradimo bolje odnose sa Crnom Gorom bez obzira na sve naše razlike
Vučić u Podgorici: Moramo da gradimo bolje odnose sa Crnom Gorom bez obzira na sve naše razlike - Copyright Printskrin/TV Pink

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je, kao i uvek do sada, posvećena jačanju političkog dijaloga i sveobuhvatne saradnje sa Crnom Gorom na dobrobit svih naših građana i celog regiona, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao inauguraciji novoizabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića.

"Predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću poželeo sam da sa mnogo truda i energije, za koju znam da će mu biti potrebna, obavlja ovu časnu i odgovornu dužnost, uveren da ćemo zajedno raditi na jačanju partnerstva i dobrih odnosa Srbije i Crne Gore", naveo je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Srbije se potom obratio novinarima i rekao da je jutros razgovarao sa novim predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, kao i da je svojim prisustvom inauguraciji želeo da ispred Republike Srbije ukaže poštovanje građanima Crne Gore.

"Želim sve najbolje Crnoj Gori u budućnosti, u Srbiji će uvek imati pouzdanog prijatelja i partnera", rekao je Vučić i nastavio:

"Jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredeljena svojoj politici članstva u NATO-u. Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije i želimo ljubomorno da sačuvamo vojnu neutralnost. Nešto su nam drugačije nijansirane poruke oko nekih događaja u svetu, ali to ne menja i ne sme da promeni naš izrazito prijateljski stav prema Crnoj Gori"

Tanjug/Media biro

 

Na pitanje novinara da li će Jakov Milatović uskoro doći u Beograd, Vučić je poručio da hoće i da je uvek dobrodošao u našoj prestonici.

"Moramo da razgovaramo, da sarađujemo i da se trudimo da bez obzira na sve naše razlike gradimo bolje odnose. Mislim da je to važno, da razumemo potrebe i razlike koje postoje među nama i ako ništa, kada ih razumemo da ih poštujemo. Ne moramo u svemu da smo saglasni, ali ovo je nešto što je ključna poruka. Nadam se daljem unapređenju odnosa, ne samo Srbije i Crne Gore, već i ostalih zemalja u regionu", rekao je Vučić.

Tanjug/Media biro

 

Kako kaže, i Jakov Milatović je taj koji želi da jača ekonomske veze sa Srbijom.

"I jedni, i drugi se nalazimo na evropskom putu, neke razlike imamo - ne samo u regionu, već i po drugim pitanjima, ali to ne sme da bude prepreka u razvoju prijateljskih, ja bih se usudio i da kažem bratskih odnosa. Ne znam sa kim imamo bliže odnose nego sa Crnom Gorom. Postoje odluke jednih i drugih zbog kojih nismo srećni. Zato postoje države i uvek je bolje da pokazujete šta je zajednički imenitelj, a ne da sa podnošljivom lakoćom neodgovornosti tražite tačke razdora", zaključio je Vučić.

Tanjug/Media biro

 

Komentari (0)

Srbija