Politika

Izborni sabor Dveri ponovo izabrao Boška Obradovića za predsednika

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2023

-

19:21

Izborni sabor Dveri ponovo izabrao Boška Obradovića za predsednika
Izborni sabor Dveri ponovo izabrao Boška Obradovića za predsednika - Copyright FoNet/Srpski pokret Dveri

veličina teksta

Aa Aa

U Novom Sadu danas je održan Izborni sabor Srpskog pokreta Dveri, na kojem je Boško Obradović ponovo izabran za predsednika te stranke. 

Istovremeno je izabran i novi saziv Glavnog odbora, koji je u nastavku zasedanja izabrao novi sastav Predsedništva, Izvršnog odbora i Nadzornog odbora stranke, saopšteno je iz Dveri. 

FoNet/Srpski pokret Dveri

 

Za potpredsednike Dveri izabrani su narodni poslanici Ivan Kostić, Tamara Milenković Kerković, Milovan Jakovljević, Radmila Vasić i Borko Puškić. 

Za nove članove Predsedništva izabrane su, kako se navodi u saopštenju, istaknute javne ličnosti Valentina Arsić Arsenijević, Đorđe Čantrak, Vladimir Dimitrijević, Andrej Mitić i Dragan Dobrašinović. 

Na Saboru je usvojena Deklaracija ''Jedna je majka'', kojom je pružena podrška novoj kampanji posvećenoj poboljšanju stanja u porodilištima, olakšavanju materinstva i brizi države o porodici u svakom aspektu, kao i borbi protiv nasilja i za opštu humanizaciju društva. 

Novi Glavni odbor usvojio je platformu za novu spoljnu politiku kojom je Srpski pokret Dveri, kako se navodi u saopštenju, postao prva politička organizacija u Srbiji sa novom spoljno-političkom orijentacijom, koju, nažalost, kako tvrde iz Dveri ''u ovom trenutku nema ni država''. 

FoNet/Srpski pokret Dveri

 

Ovaj otvoreni dokument nove spoljne politike pokušaj je Dveri da se, kako navode, otvori debata na ovu temu, kako bi se postigao bazični nacionalni konsenzus i donela nova državna i nacionalna strategija koja odgovara vrednostima i interesima srpskog naroda kao jednog i nedeljivog, i Srbije kao suverene, nezavisne, vojno neutralne, ekonomski, socijalno i kulturno razvijene, ekološki i zdravstveno bezbedne države.

Polazeći od činjenice stvaranja novog multipolarnog sveta, rukovođeni neophodnošću novog pozicioniranja Srbije i srpskog naroda u svetu koji se menja, Dveri predlaže da Srbija vodi nezavisnu spoljnu politiku, zasnovanu na  ciljevima i prioritetima, koji se odnose na očuvanje KiM u sastavu Srbije, očuvanje i unapređenje statusa Srba i SPC u matičnim srpskim zemljama, okruženju i dijaspori, donošenje i proglašenje Zakona o vojnoj neutralnosti, ostvarivanje kvaliteta života svih građana Srbije, polilitiku mira i međusobnog poštovanja i saradnje, dodaje se u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija