Politika

Šapić: Besplatan ulazak na bazene preko gradske kartice, u budžetu izdvojena sredstva za ovu namenu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/05/2023

-

19:42

Šapić: Besplatan ulazak na bazene preko gradske kartice, u budžetu izdvojena sredstva za ovu namenu
Šapić: Besplatan ulazak na bazene preko gradske kartice, u budžetu izdvojena sredstva za ovu namenu - Copyright Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je odluka Grada da ulaz na otvorene gradske bazene bude besplatan za sve građane veoma važna, naročito u vreme kada su deca i odrasli značajno zapostavili fizičku aktivnost.

On je istakao da bilo kakvo bavljenje sportom i rekreacijom zahteva organizaciju, odnosno vreme, ali i novac.

"U mnoge stvari koje sam najavljivao deo javnosti nije verovao. Socijalna politika i briga o ljudima nalaze se u vrhu mojih prioriteta. U budžetu Grada već je izdvojen novac za ovu namenu", rekao je Šapić za Beogradsku hroniku.

On je objasnio da će svaki ulazak na biti registrovan preko gradske kartice, koja će se “provlačiti” kroz aparat koji će se nalaziti na ulazu na bazene.

"Postigli smo dogovor sa sportsko-rekreativnim centrima koji imaju otvorene bazene. Kada na kraju sezone podvučemo crtu i saznamo broj posetilaca koji je korišćenjem gradske kartice ulazio na bazen, tada ćemo svima njima da isplatimo potrebne iznose. Besplatan ulaz biće na devet gradskih bazena, uključujući i one u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu. Do sada je karticu preuzelo nekoliko hiljada građana", rekao je Šapić.

Sezonske karte za bazene mogu se dobiti u bilo kojoj opštini. Za odrasle je potrebna važeća lična karta sa prebivalištem u Beogradu, a za decu zdravstvena knjižica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija