Politika

Narodna stranka: Proizvođači da dođu traktorima u Beograd da dele paradajz

Komentari

Autor: FoNet

15/07/2021

-

17:19

Narodna stranka: Proizvođači da dođu traktorima u Beograd da dele paradajz
Miroslav Aleksić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da bi poljoprivrednici iz cele Srbije trebalo da traktorima dođu u Beograd i iskažu nezadovoljstvo zbog katastrofalne situacije u poljoprivredi ispred Vlade Srbije i zgrade predsedništva, jer se tu donose odluke zbog kojih su prinuđeni da bacaju plodove svog teškog rada.


"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović neprekidno lažu srpske seljake, kojima predlažem da ne dele i ne bacaju paradajz u Leskovcu, nego u centru Beograda. Ako poljoprivrednici mogu da protestuju u centrima glavnih gradova Francuske, Španije i Holandije, zato bismo mi ćutali? Da li je njima teže nego nama", upitao je Aleksić, koji se bavi poljoprivrednom proizvodnjom u Trsteniku, saopštila je Narodna stranka.

On je rekao da je "očigledan dokaz da se sistem potpuno raspao to što Ministarstvo poljoprivrede ove godine prvi put u proteklih 10 godina nije raspisalo javni poziv za podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

"Podrška države je iz godine u godinu sve manja, što pokazuje višegodišnje kašnjenje isplata subvencija, pa danas ima više od 6.000 odobrenih, a neisplaćenih zahteva po osnovu subvencija i podsticaja iz ranijih godina, rekao je Aleksić.

On je rekao da Narodna stranka zahteva uvođenje kriznog budžeta za obezbeđivanje zaštitnih cena poljoprivrednih proizvoda usled poremećaja na tržištu. Aleksić je rekao da Nedimoviću, nisu bitni proizvođači paradajza iz Leskovca i ostali poljoprivrednici širom Srbije, nego mu je "najbitniji njegov partijski kolega Marijan Rističević, za čije udruženje uvek ima novca iz budžeta".

"Tako su nedavno udruženja koja se dovode u vezu sa Rističevićem dobila od Ministarstva poljoprivrede 1,65 miliona dinara i to za projekte "Podsticajima do unapređenja" i "Škola za unapređenje digitalne pismenosti žena iz ruralnih oblasti", tvrdi Aleksić.

 

Preporuka za vas

Jeremić: Svi koji su učestvovali u donošenju Zakona o vodama biće krivično procesuirani
Narodna stranka: Kasno donošenje odluka može da dovede do pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji

Komentari (0)

Srbija