Politika

Mojsilović obišao 72. brigadu za specijalne operacije

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2023

-

19:33

Mojsilović obišao 72. brigadu za specijalne operacije
Mojsilović obišao 72. brigadu za specijalne operacije - Copyright Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je 72. brigadu za specijalne operacije na zadacima u rejonu preventivnog razmeštaja.

Mojsilović je tokom obilaska sagledao stanje i gotovost zadejstvovanih snaga i razgovarao sa starešinama o situaciji u zoni njihove odgovornosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izražavajući zadovoljstvo zatečenim stanjem, načelnik Generalštaba je pripadnicima specijalnih snaga odao priznanje na nepokolebljivosti, istrajnosti i posvećenosti sa kojom svakodnevno izvršavaju dodeljene zadatke, čime daju svoj doprinos da Vojska Srbije bude u potpunosti u funkciji očuvanja mira i bezbednosti građana Srbije.

Vojska Srbije

 

U obilasku je sa Mojsilovićem bio je i komandant jedinice, brigadni general Miroslav Talijan. Borbeni timovi 72. brigade za specijalne operacije zadatke realizuju 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji kako bi se osigurala vrhunska osposobljenost, fizička pripremljenost i mentalna snaga vojnika i starešina, te visok nivo borbene gotovosti ove elitne jedinice Vojske Srbije.

Komentari (0)

Srbija