Politika

Mirno u Leposaviću: Srbi koji protestuju ispred zgrade opštine ne odustaju od zahteva

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

11/06/2023

-

10:56

Mirno u Leposaviću: Srbi koji protestuju ispred zgrade opštine ne odustaju od zahteva
AP Photo/Marjan Vucetic - Copyright AP Photo/Marjan Vucetic

veličina teksta

Aa Aa

U Leposaviću je jutro mirno, a Srbi su se kao i proteklih dana okupili ispred zgrade opštine da izraze protest zbog postavljenja alanskih gradonačelnika u opštinama na severu i prisustva specijalaca Kosovske policije, javlja Kosovo online.

Jedna grupa ljudi danonoćno motri na zgradu opštine gde se već više od dve nedelje nalazi novoizabranih gradonačelnik Ljuljzim Hetemi.

U krugu oko zgrade raspoređeni su vojnici italijanskog Kfora koji sada čine obruč umesto bodljikave žice, a iza opštine su i dva oklopna vozila specijalnih jedinica policije koja stoje parkirana do mesta gde se takođe može ući i izaći iz opštinske zgrade i gde je još uvek delimično ograđeno bodljikavom žicom.

Meštani najsevernije opštine Leposavić ne odustaju od svojih zahteva. Okupljeni zahtevaju da kosovski specijalci napuste opštinske prostorije, da novoizabrani albanski gradonačelnik Ljuljzim Hetemi napusti zgradu koju nije napuštao 14 dana , kao i da budu oslobođeni Srbi koji su uhapšeni 29. maja pre početka sukoba meštana Zvečana i Kfora.

Komentari (0)

Srbija