Politika

Brnabić: Zahtevi dela opozicije se tiču kontrole medijskog tržišta

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2023

-

18:22

Brnabić: Zahtevi dela opozicije se tiču kontrole medijskog tržišta
Brnabić: Zahtevi dela opozicije se tiču kontrole medijskog tržišta - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da zahtevi dela opozicije koja traži izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću imaju veze sa kontrolom nad celokupnim medijskim tržištem u Srbiji.

Brnabić je ponovila zahteve koji bi, prema oceni dela opozicije sprečili tragedije, a to su, kako je rekla, ukidanje rijaliti programa i to bez kriterijuma, ukidanje frekvencija za TV Pink i TV Hepi, smena članova REM-a, zabrana štampanja tabloida, i to onih za koje oni kažu da ne smeju da se štampaju, smena rukovodstva RTS-a i smena Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

"To su poštovani građani mere koje je predložila opozicija, kakve to veze ima tačno sa tragedijom koja se desila, kako bi ti spečilo bilo koju od ove dve tragedije?", upitala je Brnabić.

Ona je ocenila da je to zahtev za kontrolu nad celokupnim medijskim tržištem od strane Dragana Šolaka.

Upitala je gde je u tim merama opozicije bezbednost u školama, predlog da se, na primer, promeni nastavni plan kako bi decu učili toleranciji i sposobnostima komunikacije ili više pedagoga u školama.

Postavila je pitanje i ko od političkih lidera to traži, te konstatovala da su to upravo oni koji su doveli rijaliti u Srbiju, oni koji su bili vlasnici i direktno zarađivali novac od njih.Podsetila je da su upravo oni koji traže ukidanje dozvola Pinku i Hepiju oni koji su im te dozvole dali.

"Valjda nije bilo dovoljno isplativo da budete vlasnik Velikog brata, dajte da budemo delom i vlasnik Pinka. E, oni se danas bore protiv nacionalnih frekvencija", rekla je Brnabić.

Brnabić je konstatovala da predlozi mera, odnosno zahtevi nemaju nikakve veze sa tragedijama.

Navodeći da je pripadnik BIA Vladimir Rovčanin 2003. godine u Nišu ubio četvoro svojih kolega, a teško ranio trojicu, Brnabić je rekla da tada nikome nije palo na pamet iz čitavog sistema odbrane, odnosno bezbednosti da podnese ostavku.

Takođe, ni kada je predsednik Vlade 2003. godine ubijen, niti je neko podneo ostavku, niti je nekome palo na pamet da je traži, a sada, kako je rekla, pričaju o političkoj odgovornosti.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija