Politika

Dora Bakojanis izvestilac za Kosovo u Savetu Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2023

-

15:09

Dora Bakojanis izvestilac za Kosovo u Savetu Evrope
Dora Bakojani - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Politički komitet u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE), izabrao je danas grčku političarku Doru Bakojanis za izvestioca za članstvo Kosova u Savetu Evrope (SE), izjavila je članica delegacije Srbije u PS SE Elvira Kovač.

U izjavi za Tanjug, Kovač je rekla da je Bakojanis sada treba da sačini Izveštaj o Kosovu, koji ide na plenarnu sednicu Parlamentarne skupštine SE. Kovač smatra da je to dobar izbor za Srbiju.

"Dora Bakojanis je iskusna političarka, koja je, što se tiče Komiteta, bila izvestilac za Kosovo. Poznaje situaciju, ozbiljna je politačarka koja ima kredibilitet iza sebe. Bila je ministarka spoljnih poslova Grčke i gradonačelnica Atine. Svi su procenili da će ona najobjektivnije da pristupi celoj toj proceduri. Prema procedurama, za pripremu Izveštaja na raspolaganju joj stoji do dve godine", rekla je Kovač.

Navela je da se u SE priča da će se taj proces i ubrzati, ali da to, kako je istakla, ne možemo da predvidimo i da naša delegacija sa dužnom pažnjom prati celu situaciju i razgovara sa poslanicima.

Komentari (0)

Srbija