Politika

Priština priprema zahteve za članstva u međunarodnim organizacijama

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2021

-

21:08

Priština priprema zahteve za članstva u međunarodnim organizacijama
Priština priprema zahteve za članstva u međunarodnim organizacijama - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih institucija na čelu sa ministarkom Donikom Gervalom, već je započelo rad na pripremama za podnošenje zahteva za članstva u međunarodnim organizacijama, ali nije imenovalo o kojim se organizacijama radi, prenosi prištinski "Reporteri".

"Pripreme obavljaju odgovorni timovi kako bi bili spremni kada se otvore rokovi za prijavu", navode iz MSP-a.

Kako podseća "Reporteri", jedna od obaveza Prištine u potpisanom Vašingtonskom sporazumu, u septembru 2020. godine, bila je jednogodišnji moratorijum na lobiranje za priznanje kosovske nezavisnosti i za članstva u međunarodnim organizacijama, koji ističe u septembru.

Iz MSP-a navode da je u izradi "jasan plan" za uspostavljanje bilateralnih odnosa sa državama koje ne priznaju tzv. Kosovo i da prioritet ostaje priznanje Kosova od strane pet zemalja članica EU, prenelo je Kosovo onlajn.

"MSP radi na jasnom planu i sa velikom ozbiljnošću na uspostavljanju odnosa sa državama koje ne priznaju Kosovo. Prioritet Vlade Kosova ostaje produbljivanje odnosa sa pet zemalja EU koje još nisu priznale Kosovo kako bi se te zemlje pridružile zemljama koje ga priznaju, ne ostavljajući po strani posvećenost zemljama na svim kontinentima radi obezbeđivanja novih priznanja", dodaje se iz ministarstva.

Preporuka za vas

Klintonu bulevar, Hilari butik, Olbrajtovoj statua - u Prištini zahvalnost američkim političarima na svakom koraku
Malkom Simons opet uzburkao Prištinu: Bivši sudija optužuje Euleks za korupciju, u toj misiji kažu da je to "skup nagađanja"

Komentari (0)

Srbija