Politika

Brnabić: Gašić ni direktno, ni indirektno nije odgovoran za ono što se dogodilo u OŠ “Vladislav Ribnikar”

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

22/06/2023

-

12:20

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić nije odgovoran, ni direktno, ni indirektno, za to što se dogodilo u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Brnabić je to kazala u Skupštini Srbije tokom rasprave o predlogu da se glasa nepoverenje ministru unutrašnjih poslova, a odgovarajući na pitanje poslanika “Moramo-Zajedno” Aleksandra Jovanovića Ćute.

“Ministar Bratislav Gašić baš nikave veze nema sa tim, ništa nije pogrešio, ništa loše nije učinio, nikako nije odgovoran za to što se desilo, ni direktno, ni indirektno. Sve što je policija trebalo da uradi je uradila”, rekla je Brnabić.

Da je bilo načina da spreče tu tragediju dali bi sve od sebe da je spreče, rekla je premijerka i dodala da je upravo na primeru OŠ “Vladislav Ribnikar” rekla da sistem nije zakazao.

Brnabić je podsetila da je škola ima školskog policajca, privatno obezbeđenje, pegagoga, psihologa i nadzor.

“Ne znam šta je MUP mogao još da uradi”, rekla je Brnabić.

Današnji rad počeo je postavljanjem poslaničkih pitanja posle čega su prešli na raspravu o predlogu za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću koji je podnela grupa opozicionih poslanika.

Sednici i danas prisustvuju premijerka Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

U okviru postavljanja poslaničkih pitanja, poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec rekao je danas da je izbor Srbije za domaćina međunarodne izložbe Ekspo veliko priznanje za državu i dokaz da je Srbija na pravom putu. Bakarec je rekao da su procene da će oko 2,6 miliona turista posetiti Ekspo, te da se već sutra počinje sa pripremama za održavanje izložbe.

Odgovarajući delu opozicije koja je postavila pitanje u vezi sa snimkom sa naplatne rampe Doljevac, Bakarec je rekao da tu nema nikakve misterije, da je krivac osuđen, a da ni minut snimka nije nedostajao. To je, kako je rekao, veštački izazvana afera.

Poslanik "Zeleno levog kluba" Robert Kozma pitao je ministarku zdravlja i ministra finansija o mogućnosti plaćanja staža za mlade lekare kao i o kriterijumima za dodelu "Dositejeve stipendije".

Predstavnici Dveri, poslaničkog kluba koalicije NADA, kao i Narodne stranke imali su pitanja u vezi sa KiM, a šefica poslaničkog kluba Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović poručila je da je problem kosmetskih nealbanaca malo veći od političke demagogije.

Gašić: "Bez ikakvih problema mogu na poligraf"

Gašić je izjavio da bez ikakvih problema može da ode na poligraf. Gašić je to rekao odgovarajući na predlog poslanika "Moramo-Zajedno" Aleksandra Jovanovića koji je pitao danas Gašića da li bi pristao da se donese jedan poligraf pre nego što mu odgovori na pitanja.

"Da vidimo šta će da se dogodi sa poligrafom…da vidimo šta govori Bata Gašić i šta je istina od toga", rekao je Jovanović.

Gašić mu je odgovorio: "Postavljeno mi je pitanje, da li smem za sve ono što smo proteklih dve ili tri nedelje, koliko smo premijerka i ja proveli ovde u Skupštini da odem na poligraf, za sve ono što sam izrekao? Da, bez ikakvih problema, pod krivičnom i materijalnom odgovonošću", rekao je Gašić.

Upitao je Jovanovića i otkud tolika intimizacija da ga oslovljava nadimkom. "Tako nešto mogu sebi da priušte u ovoj sali Miroslav Aleksić koji me poznaje 25 godina i Srđan Milivojević koji me poznaje 50 godina. Vi sigurno da ne", poručio mu je Gašić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija