Politika

Brnabić stigla u Brisel, sledi serija sastanaka, pa radna večera sa liderima Zapadnog Balkana

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2021

-

17:58

Brnabić stigla u Brisel, sledi serija sastanaka, pa radna večera sa liderima Zapadnog Balkana
Brnabić stigla u Brisel, sledi serija sastanaka, pa radna večera sa liderima Zapadnog Balkana - Copyright Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će večeras prisutvovati radnoj večeri lidera Zapadnog Balkana.

Domaćin večere je Visoki predstavnik EU, Žosep Borelj, koji ovim skupom želi da nastavi tradiciju neformalnih sastanka najviših zvaničnika iz regiona, koju je započela nedašnja šefica diplomatije EU, Federika Mogerini.

Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević

 

Premijerka se prvo sastala sa izvestiocem Evropskog parlementa za Srbiju, Vladimirom Bilčikom, i šeficom Delegacije EP za Srbiju, Tanjom Fajon. Sastanak je održan u Ambasadi Srbije u Belgiji.


Premijerka i evroparlamentraci razgovaraju o evrointegracionom putu Srbije, ali i nastavku druge faze Međustranačkog dijaloga.

Oko 19 časova, u sedištu Evropske spoljnopolitičke službe, premijerka Srbije imaće razgovor sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Nakon toga planiran je i bilateralni susret Ane Brnabić sa šefom diplomatije EU, Žospeom Boreljom.

Očekuje se da se premijerka Srbije iz Brisela obrati medijima oko 20 časova i posle zajedničke večere sa premijerima Albanije, Severne Makedonije, predsedavajućim Većem ministra BiH i premijerom tzv Kosova.

Komentari (0)

Srbija