Politika

Vučić: Danilo je kosovskim policajcima rekao "Aleksandar! To je moj tata i vaš predsednik"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/06/2023

-

16:44

Vučić: Danilo je kosovskim policajcima rekao "Aleksandar! To je moj tata i vaš predsednik"
Instagram/buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su albanski policajci kod Podujeva, u njegovog sina Danila, koji je bio na KiM na skupu u Gračanici povodom Vidovdana, uperili puške tražeći da po svaku cenu skine majicu s natpisom "Predaja nije opcija", ali da to nisu uspeli.

"Tek sada sam saznao šta se sve dešavalo na KiM. Poslednji put kada su zaustavili Danila, nedaleko od Podujeva, albanski policajci tražili su da, po svaku cenu, skine majicu na kojoj je pisalo 'Predaja nije opcija'. Danilo nije pristao, a onda su uperili puške u njega i pitali 'Ime oca?' On je odgovorio: 'Aleksandar! To je moj tata i vaš predsednik!' Majicu mu nisu skinuli, obraz mu nisu ukaljali. Predaja nije opcija!", naveo je predsednik Srbije.

 

 

Vučić je sinoć izjavio da su kosovski policajci automobil u kome je bio njegov sin tri puta zaustavljali i pretresali.

"Čestitam Aljbinu Kurtiju na hrabrosti. Kurti nije tako hrabar kada je u mom društvu, ali jeste kada pošalje neke druge da se iživljavaju na tuđoj deci. Samo nek nastavi. Predaja nije opcija, za to bi se neki uplašili", rekao je Vučić.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja tvrdi pak da je Danilo Vučić zaustavljen samo jednom na izlasku iz Prištine i da je od njega traženo da skine, kako je naveo, provokativnu majicu, prenosi Koha.

"Ušao je na Kosovo kao običan građanin. Za obične građane nema posebnih procedura. Potom se pojavio u Gračanici sa provokativnom majicom. Od njega je zatraženo da skine majicu koja je provokativna za sve građane Kosova. To je sve, i otišli su u Srbiju", rekao je Svečlja.

Reagovao je Petar Peković, dikretor Vladine Kancelarije za KiM  koji je izjavio da Svečlja opet ne govori istinu kada kaže da je sin predsednika Aleksandra Vučića samo jednom zauistavljen. On  je na svom Tviteru napisao da je kosovska policija prvo zaustavila Danila Vučića u 8.45 kod mesta Ajvalija na putu Priština - Gračanica, zatim u 12.45 u mestu Trude kod Podujeva gde su ga specijalci uz uperene puške pitali za oca i terali da skine majicu "Predaja nije opcija", a treći put na prelazu Merdare.

"Svečlja opet masno laže! KP je prvo Danila zaustavila u 8.45 kod mesta Ajvalija, na putu PR-GR. Drugi put je sin predsednika Vučića zaustavljen u 12.45. Treći put je Kosovska policija držala Danila na prelazu Merdare! Dokazi Svećlja pokazuju koliki ste patološki lažovi ti i tvoj gazda Kurti!", napisao je Petković.

Danilo Vučić je, podsetimo, juče prisustvovao obeležavanju Vidovdana u Gračanici, a nosio je majicu sa natpisom "Predaja nije opcija". 

Komentari (0)

Srbija