Politika

Bivši predsednik SAD Bil Klinton pozvao Prištinu da "prestane s glupostima": Pokaže kako izgleda inkluzivna budućnost

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

03/07/2023

-

22:48

Bivši predsednik SAD Bil Klinton pozvao Prištinu da "prestane s glupostima": Pokaže kako izgleda inkluzivna budućnost
Bil Klinton - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Bil Klinton je tokom govora na ceremoniji u njegovu čast u Tirani izrazio zabrinutost zbog situacije na severu Kosova i pozvao vladu Kosova da odstupi i pokaže svetu kako izgleda inkluzivna budućnost, misleći na prava srpske manjine na severu, prenosi Lajmi.

„Postoji spor koji se sada dešava na Kosovu za koji bih voleo da se nikada nije dogodio. To više nije moja odluka, nego su Kosovari stvorili ta četiri grada u korist Srba da im daju još četiri gradonačelnika. Tako da mislim da nije trebalo da se održe ovi izbori ", rekao je on.

Klinton je kazao da smatra da je lako Albancima, koji su sada u većini, da pokušaju da iskoriste trenutak da iznesu svoj argument, ali prava stvar koju treba da urade je da prestanu sa ovim glupostima, prenosi Kosovo onlajn.

"Kakvo veliko političko pitanje može stvoriti ova tenzija? Građanima treba reći da moraju da glasaju. Ako razmislite o ova četiri grada, daleko su od bilo koje moderne naučne laboratorije, u kojoj se modelira svet, jer njime upravljaju ljudi koji više vole dominaciju nego saradnju. Nadam se da će Albanci moći da pokažu svetu kako izgleda inkluzivna budućnost“, objasnio je on.

Klinton je danas, malo posle 15 časova, sleteo avionom u prestonicu Albanije gde je došao na poziv albanskog premijera Edija Rame, a povodom Dana nezavisnosti SAD koji se obeležava 4. jula.

Za bivšeg američkog predsednika i njegovu delegaciju je bila priređena specijalna zvanična ceremonija ispred zgrade Vlade Albanije tokom koje mu je Rama uručio orden "Zvezda zahvalnosti" za javne doprinose. Dvodnevnu posetu Klintona Tirani obezbeđuje 700 policajaca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija