Politika

Poslanici i dalje raspravljaju o smeni Gašića

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

04/07/2023

-

13:28

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Srbije danas je nastavila rad poslaničkim pitanjima, nakon čega je prešla na raspravu o predlogu za glasanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću. To je tačka o kojoj se dosad najduže raspralja. Ušlo se u sedmi dan rasprave i po svoj prilici ona neće biti završena ni danas, već će tek sutra poslanici uspeti da okončaju raspravu o ovoj tački.

Sednici ne prisustvuje premijerka Srbije Ana Brnabić, koja boravi u Briselu, već se tu nalazi ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović. On, kao i ministar policije Bratislav Gašić imaju neograničeno vreme za raspravu.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić konstatovao je da je jutros prisutno 30 poslanika opozicije i da je parlamentarna većina ponovo dala kvorum za početak današnje rasprave.

"Hoćemo li zaslužiti vaše prisustvo i da li će vam nekad dođi ovlašćeni predlagač", upitao je Orlić na početku sednice koju je tražila opozicija. Ovlašćeni predlagač za Gašićevu smenu je šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Rasprava o predlogu za glasanje nepoverenja ministru Gašiću počela je još 15. juna, a samo vanredno zasedanje na čijem je dnevnom redu i ova tačka 30. maja.

Na dnevnom redu su četiri tačke dnevnog reda. 

Poslanici su završili raspravu o izveštaju Saveta REM-a, kao i o predlogu za formiranje anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava.

Po završetku rasprave o smeni Gašića poslanici bi trebalo da raspravljaju i o tački koja se odnosi na razrešenje ministra privrede Radeta Baste.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija