Politika

Veljku Odaloviću jutros zabranjen ulazak na Kosovo

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2021

-

12:10

Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Delegaciji Beograda predvođenoj predsednikom vladine Komisije za nestala lica Veljkom Odalovićem jutros nije dozvoljeno da uđe na Kosovo i Metohiju i da, dan uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u Velikoj Hoči prisustvuje obeležavanju 23 godine od masovnog kidnapovanja i ubijanja Srba u Orahovcu.

Odalović je za Tanjug potvrdio da je delegacija jutros oko 8.00 sati bila na administrativnom prelazu Jarinje, ali da im pripadnici kosovske policije nisu dozvolili da uđu na KiM.

"Policijac je rekao da mi je zabranjen ulazak, tražio sam obrazloženje nakon čega je pozvao nadležne i tražio dodatnu saglasnost, ali je ponovo dobio negativan odgovor i to bez ikakvog obrazloženja. Samo sam video papir na kojem je velikim slovima pisalo zabranjeno", preneo je Odalović.

Naveo je da je takav čin Prištine "nedopustiv i neprimeren" i da je još jedna potvrda bahatosti privremenih prištinskih institucija koje su mu, kako kaže, iz čistog mira zabranile da uđe na KiM.

Dodao je da kao predsednik Radne grupe za nestala lica sa kolegama iz Prištine zajedno radi na tom pronasku nestalih i da su ulasci i izlasci sa KiM do sada bili "korektni".

Odalović ističe da to što je Priština uoči nastavka dijaloga u Briselu zabranila predstavnicima Beograda da prisustvuju parastosu u Velikoj Hoči, potvrđuje da prištinsku stranu dijalog ne interesuje niti žele da o bilo čemu ozbiljno razgovaraju, te podseća i da ga je Aljbin Kurti na prethodnoj rundi dijaloga u Briselu spominjao "u vrlo neprijatnom kontekstu".

"To samo potvrđuje njihovu bahatost i nespremnost da se suoče sa činjenicama o kojima treba da se razgovara", navodi Odalović.

U delegaciji Beograda sa Odalovićem su bili i predstavnici Kancelarije za KiM i JK "Putevi Srbije" koji je trebalo da uruče pakete pomoći za obdanište u Velikoj Hoči.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija