Politika

Kurti: Napad u skupštini je bio pripremljen

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2023

-

15:59

Kurti: Napad u skupštini je bio pripremljen
Kurti: Napad u skupštini je bio pripremljen - Copyright Tanjug/AP/Ridvan Slivova

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je napad na tzv. kosovsku skupštinu bio pripremlјen i da se nije dogodio kao rezultat bilo kakve provokacije.

Kurti je kazao da poslanici opozicije na sednici u četvrtak nisu imali razloga da napadaju vladin kabinet, prenosi Ekonomija onlajn.

On je zatražio od poslanika da u skupštini organizuju rasprave sa argumentima i kontraargumentima za svako pitanje, izrazivši uverenje da je, kako je naveo,  "najtemelјniji premijer koji je odgovarao na njihova pitanja".

„Smatram da nije bilo razloga za napad na vladu u skupštini. Oni koji hoće da napadnu traže razlog, a ne nalaze ga. Međutim, postoje stvari koje se možda ne znaju jer nema svedoka i nema snimanja. U ovom slučaju smo imali maksimum snimanja i imali smo mnogo svedoka koji će reći istinu o toj situaciji u kojoj se očigledno nije radilo o provokaciji i kontraprovokaciji, već o pripremlјenom napadu", naveo je Kurti i dodao da nema razloga, za te ružne scene koje su rezultat napada na vlast.  

Tokom obraćanja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u kosovskoj skupštini u četvrtak došlo je do tuče među poslanicima, koja je izbila nakon što je jedan od poslanika polio Kurtija vodom. 

Tada je došlo do fizičkog sukoba između ministara u prištinskoj vladi i poslanika opozicije. 
Na video snimku, vidi se gužva i tuča, kao i pripadnici obezbeđenja koji su velikom brzinom izvukli Kurtija iz sale.
 

Komentari (0)

Srbija