Politika

Kurti: Dobili smo dronove Bajraktar kupljene od Turske

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2023

-

13:13

Kurti: Dobili smo dronove Bajraktar kupljene od Turske
Kurti: Dobili smo dronove Bajraktar kupljene od Turske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da je, kako je naveo, "vojska" Kosova dobila bespilotne letelice Bajraktar ​​TB-2 kupljene od Turske.

"U arsenal naše vojske dodali smo bespilotne letelice Bajraktar ​​TB-2, koje smo kao vlada kupili od Turske", napisao je Kurti na Fejsbuku.

Kurti je objavio i fotografije pored dronova, sa pripadnicima KBS.

Dodao je da je sa komandantom KBS-a Baškimom Jašarijem i ministrom odbrane Armendom Mehajem, čestitao oficirima koji su završili obuku o upotrebi dronova.

"https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Falbini2017%2Fposts%2Fpfbid02wZL4vFXJoWrCRc2NwoSymbhkE19Wu5Wd6sjCfcUpZiDyKD7gnu8mqmzB6WQhYk1cl&show_text=true&width=500" width="500" height="742" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share">

Kurti je naveo da je Priština za dve godine povećala broj vojnika za više od 80 odsto, a budžet za vojsku za više od 100 odsto.

Prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, jedina oružana formacija na prostoru KiM treba da bude KFOR.

Mehaj: "Bespilotne letelice Bajraktar nisu jedina oprema koju imamo"

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj izjavio je da su bespilotne letelice Bajraktar najnovija vrsta oružja koju je Priština kupila, ali da to nije jedina oprema koju ima.

Mehaj je, povodom nabavke dronova Bajraktar, koje je Priština kupila od Turske, na Fejsbuku napisao da to nije jedina oprema koju Priština ima, dodajući da se snabdevala i nastavlja svakodnevno snabdevanje kako bi podigla kapacitete. 

"Projekti koji su u toku biće veliki koraci ka razvoju naše snage", napisao je Mehaj.

Prema njegovim rečima, KBS, sa, kako je naveo, "borbenim duhom nasleđenim od OVK" i savremenom opremom koja im se svakodnevno obezbeđuje, postaje, kako tvrdi Mehaj, "nepobediva vojska koja garantuje mir".

On takođe smatra da Kosovo treba da bude 33. zemlja članica NATO-a.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija