Politika

Obradović: Tepić ne može da bude predsednik Anketnog odbora

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2023

-

15:04

Obradović: Tepić ne može da bude predsednik Anketnog odbora
Obradović: Tepić ne može da bude predsednik Anketnog odbora - Copyright Fonet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da nikada između opozicinih stranaka nije postojao dogovor da predsednik Anketnog odbora za utvrđivanje istine o majskim tragedijama bude iz najveće opozicione poslaničke grupe, odnosno Ujedinjenih.

Obradović je na konferenciji za novinare u holu parlamenta rekao i da ta stranka neće podržati da na čelo tog tela dođe predsednik te poslaničke grupe, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, dodajući da ona pred sutrašnje formiranje Anketnog odbora daje intervjue kao predsednik tog tela.

"Samoproglašavanje Marinike Tepić za predsednika još uvek neformiranog Anketnog odbora je kap koja je prelila čašu", rekao je Obradović i dodao će sve to ponoviti i sutra na prvoj sednici Anketnog odbora.

On tvrdi i da je ideja da to bude Tepić rezultat saradnje SSP sa Srpskom naprednom strankom.

Obradović tvrdi da dogovor da predsednik Anketnog odbora bude iz najveće poslaničke opozicione grupe nikada i nigde nije postignut - ni unutar opozicije ni na kolegijumu svih šefova poslaničkih grupa i da je tu informaciju saznao iz mejla koji je potpisao Radomir Lazović.

Obradović smatra da Tepić ne može da bude na čelu odbora, jer je ličnost koja je između ostalog promenila više stranaka. Obradović je rekao i da su "kolege iz prozapadne" opozicije odbile predloge da se zakaže posebna sednica o KiM, kao i da se traži smena vlade.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je za sutra prvu sednicu Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca, a na dnevnom redu je izbor predsednika i zamenika predsednika tog tela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija