Politika

Bajden pitao direktora CIA da bude deo njegovog kabineta

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2023

-

23:55

Bajden pitao direktora CIA da bude deo njegovog kabineta
Džo Bajden - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da je pitao direktora CIA Vilijama Bernsa da postane član njegovog kabineta, čime bi uzdigao na stepen više jednog od najbližih saradnika po pitanju nacionalne bezbednosti i spoljne politike.

"Pod njegovim liderstvm, CIA vodi vrlo jasan, dugoročan pristup našim nacionalnim bezbednosnim izazovima", naveo je Bajden u saopštenju, aludirajući na Bernsov pristup ruskom napadu na Ukrajinu i američkog takmičenja sa Kinom, preneo je Rojters.

O ovom potezu Bajdena ranije je pisao "Vašington post", koji je rekao da je potez uglavnom simboličan i da Berns ne bi dobio nova ovlašćenja.

Šef Info-Pacifičkog programa u Džerman Maršal fondu u SAD, Boni Glejser, rekla je da bi postavljanje Bernsa odrazila Bajdenovo poverenje u direktora CIA i njegovo iskustvo.

Berns nije prvi direktor CIA koji bi ušao u administraciju predsednika. Bivši direktor CIA nije prvi koji će postati član neke administracije - i bivši predsednik Bil Klinton je postavio direktore CIA Džona Dojča i Džorža Teneta da budu deo njegovog kabineta.

Zvaničnik Bele kuće rekao je da nije neobično za predsednike da uključe predstavnike agencija u njihove kabinete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija