Politika

Kosovska opozicija sve nezadovoljnija: Hoti izbrojao sva zla vlade, Krasnići traži vanredne izbore

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

23:37

Kosovska opozicija sve nezadovoljnija: Hoti izbrojao sva zla vlade, Krasnići traži vanredne izbore
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti nabrojao je danas "zla" koja je, prema njegovim rečima, aktuelna vlada Aljbina Kurtija donela KiM, dok je predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memli Krasnići rekao da jedini izlaz iz trenutne situacije vidi u vanrednim izborima.

U objavi na Fejsbuku Hoti kaže da situacija u opštinama na severu nikada nije bila gora nego danas.

On je poručio da vlada u Prištini nikada pre nije bila tako oštra i nepravedna prema opoziciji kao za vreme Kurtoijevog mandata, prenosi Reporteri.

Takođe, prema Hotijevim rečima, situacija sa kapitalnim investicijama, putevima i drugim projektima nikada nije bila ozbiljnija.

Zbog svih ovih faktora, kako je naveo, nikada se više građana nije iselilo sa KiM nego što je to bio slučaj za poslednje dve godine.

Reporteri piše da je Kurtijevu vladu danas kritikovao i predsednik DPK Memlji Krasnići. 

On je naveo da je u najnovijoj publikaciji Pulsa javnosti, koju sprovodi UNDP, a finansira USAID, dokazano ono što je DPK nedavno više puta saopštio.

Prema njegovim rečima, građani na KiM više nisu zadovoljni političkim pravcem zemlje i Kurtijeva vlada, isključujući međunarodne saveznike u koordinaciji sa kriminalcima, ne zastupa njihovu volju.

„Prema Pulsu javnosti UNDP-a, 45,6 odsto građana Kosova uopšte nije zadovoljno političkim pravcem zemlje. U međuvremenu, dok je 31,2 odsto želelo da ostane neutralno, samo 23,2 procenta je izrazilo zadovoljstvo u svojim odgovorima'', dodao je.

Ovo, kako je naveo, svedoči o hitnosti promene političkog pravca kojim je Kosovo krenulo,  što se, kako je istakao, ne može učiniti bez promene vlade raspisivanjem vanrednih izbora.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija