Politika

Prištinske vlasti privele muškarca kod Istoka: Drugo hapšenje za navodne ratne zločine u 24 sata

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2023

-

17:54

Prištinske vlasti privele muškarca kod Istoka: Drugo hapšenje za navodne ratne zločine u 24 sata
Tanjug/Dopisništvo KiM - Copyright Tanjug/Dopisništvo KiM

veličina teksta

Aa Aa

Prištinske vlasti uhapile su danas još jednu osobu osumnjičenu za navodne ratne zločine u opštini Istok. 

Kako je saopštila Uprava policije u Prištini, u selu Ljubožda kod Istoka uhapšen je Ž.Z. (69), za koga kažu da je bivši komandir podstanice policije u Rakošu, u opštini Istok.

"Policijski istražitelji Uprave za istraživanje ratnih zločina, uspeli su da lociraju i uhapse osumnjičenog Ž. Z., rođenog 1954. godine, osumnjičenog za krivično delo 'ratni zločin protiv civilnog stanovništva' počinjen u periodu 1998-1999. u opštini Istok", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je, kako se tvrdi, tokom rata na KiM 1998-1999. "bio na dužnosti komandira podstanice policije u selu Rakoš u opštini Istok". 

On je, kako se dodaje, doveden u kancelariju Uprave za istraživanje ratnih zločina, gde se očekuje razgovor sa osumnjičenima uz prisustvo branioca.

Ovo je drugo hapšenje u roku od 24 sata za navodno počinjene ratne zločine u opštini Istok.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Kurti krenuo u "lov na Srbe"

Oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je saopštila da je kosovski premijer Aljbin Kurti "krenuo u lov na Srbe povratnike, kako bi ih strahom i lažnim optužbama odvratio od povratka na Kosovo".

"Posle politički motivisanih hapšenja, jasno je zbog čega je stopa povratka proteranih i raseljenih Srba na Kosovo najmanja u jednom postkonfliktnom području", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Kancelarija za Kosovo angažovala advokata koji će zastupati uhapšenog Srbina pred prištinskim sudom i da će o hapšenjima obavestiti sve međunarodne predstavnike.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija