Politika

Stano: Neophodno da se Beograd i Priština vrate dijalogu

Komentari

Autor: Kosovo Onlajn, Euronews Srbija

23/08/2023

-

16:31

Stano: Neophodno da se Beograd i Priština vrate dijalogu
Stano: Neophodno da se Beograd i Priština vrate dijalogu - Copyright Prinskrin/Youtube/European Commission

veličina teksta

Aa Aa

Portparol EU Peter Stano izjavio je da je neophodno da se Beograd i Priština vrate dijalogu i brzo implementiraju Sporazum o putu normalizacije odnosa, bez daljih odlaganja, prenosi Koha.

"Postoji jasno očekivanje EU od strana da preduzmu veoma dobro definisane korake za deeskalaciju. Neophodno je da se dijalog uz posredovanje EU, koji vodi visoki predstavnik, i brza implementacija Sporazuma o putu normalizacije odnosa i Aneksa njegove implementacije, nastave bez daljeg odlaganja“, rekao je Stano.

Da se radi na nastavku dijalog ukazuje i činjenica da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poželeo je danas dobrodošlicu u Brisel specijalnom predstavniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru, i poručio da su razgovarali o trenutnom stanju dijaloga.

 

 

''Drago mi je da poželim dobrodošlicu svom kolegi i dobrom prijatelju Gabrijelu Eskobaru u Brisel. Zajedno sa našim timovima, jučerašnji dan smo proveli u dubokoj diskusiji o dijalogu, trenutnom stanju i napretku, kao i drugim regionalnim pitanjima Zapadnog Balkana. Zahvalnan sam na izuzetnoj saradnji'', napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije ove sedmice da očekuje da će se uskoro ponovo u Beogradu sastati sa Lajčakom, kako bi razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija