Politika

Vučić obišao novoizgrađeni stadion Dubočica u Leskovcu: Izabraćemo najbolje svetske menadžere da upravljaju stadionom

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2023

-

19:09

Vučić obišao novoizgrađeni stadion Dubočica u Leskovcu: Izabraćemo najbolje svetske menadžere da upravljaju stadionom
Vučić obišao novoizgrađeni stadion Dubočica u Leskovcu: Izabraćemo najbolje svetske menadžere da upravljaju stadionom - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Leskovac gde obilazi novoizgrađeni stadion Dubočica.

"U roku od šest  meseci izabraćemo provajdera za upravljanje stadiona, ne samo za ovaj već i za druge stadione. Mi to ne umemo da radimo, morate da pravite koncerte, događaje da bi se to isplatilo. Samo održavanje trave je između 15 i 20 hiljada evra na mesečnom nivou. A potrebno je stalno organizovati događaje kako bi ova investicija bila isplativa", rekao je Vučić.

On je naveo da je Leskovac šesti grad po veličini u Srbiji.

"Ako ne možemo da imamo dobar stadion u njemu šta da ponudimo ljudima. Leskovac mora da ima stadion, naše je da ne opterećujemo lokalnu samoupravu dodatnim troškovima. Za mene su podjednako važni Beograd, Leskovac, Loznica...", rekao je Vučić.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Kako je istakao, građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili su takav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju.

"Igraćemo 19. novembra posebnu utakmicu reprezentacije protiv Bugarske i posle 24. godine idemo na evropsko prvenstvo", izjavio je Vučić.

On je stadion obišao u u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragana Džajića, kao i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića i generalniog sekretara FSS Jovana Šurbatovića.

"Kažu Hrvati u današnjim novinama da je stadion u Loznici 'loše urađen i nije po UEFA standardima'. Da obavestim moje hrvatske prijatelje 15-20 septembra dobijamo sertifikat za stadion u Loznici", rekao je Vučić.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Nakon obilaska stadiona, predsednik je izašao na teren gde se družio sa mladim sportistima zajedno sa Draganom Džajićem i Draganom Stojkovićem Piksijem, kao i istaknutim lokalnim sportistima.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Bivši fudbaler Bratislav Živković, koji je karijeru počeo u Leskovcu, rekao je da se nada da će novi stadion doprineti uspehu Dubočice i da će tu Leskovčani imati mnogo radosti.

"Svi su nekada pričali Leskovac srpski Mančester, ali uvek mu je nešto falilo. Mislim da smo sada stvarno srpski Mančester, imamo Old Traford", rekao je Živković.

Selektor fudbalske reprezentacije i bivši fudbaler Dragan Stojković Piksi rekao je da je prezadovoljan što je jug Srbije dobio takav stadion i da je novi stadion Dubočica ponos grada Leskovca.

"Osećam ponos da ovakav jedan objekat, ovakvu lepoticu vidim ovde. Mogu da vam obećam da ćete ovde, na ovom stadionu, gledati i naš najbolji nacionalni tim. Reprezentacija će doći ovde u novembru i želimo da vas vidimo u što većem broju, a oni će se odužiti što boljom igrom", rekao je Stojković.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić poželeo je fudbalskom klubu Dubočica da što pre bude član Superlige.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poželeo je Dubočici da se takmiči u najvišem rangu Srbije, a reprezentaciji Srbije da pobedi u predstojećoj utakmici sa Bugarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

On je najavio da će doći 19. novembra da gleda tu utakmicu i navija za Srbiju.

"Mi svi u Republici Srpskoj navijamo za Srbiju, nećemo valjda navijati za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Dodik, dodavši da ni Banjaluka nema stadion kakav ima Leskovac i da Vučić menja Srbiju na bolje, da je diže i da je gradi, ali da pomaže i Republici Srpskoj.

Prisutni su ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnik Ministarstva sporta, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, kao i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Stadion je počeo da se gradi pre dve godine, a zvanično je otvoren u ponedeljak utakmicom Prve lige Srbije između ekipa Dubočice i RFK Novi Sad.

To je jedan je od tri novoizgrađnih stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju "četiri" po kriterijumima UEFA.

Stadion Dubočica u Leskovcu izgrađen je na mestu gde se decenijama nalazio Gradski stadion, koji je bio u zapuštenom stanju, a taj objekat je imao samo dve tribine, dok novi dom fudbalera leskovačkog kluba ima tribine sa sve četiri strane terena.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Fudbalski klub Dubočica ove godine obeležava 100 godina, a prvu utakmicu na novom stadionu igrali su u ponedeljak protiv RFK Novi Sad i slavili 2:1.

Takođe, opremljen je reflektorima, modernim semaforom, hibridnom travom, svečanom ložom..

Nekadašnji Gradski stadion, imao je zapadnu tribinu kapaciteta 2.514 gledalaca, dok je istočna primala oko 4.500 ljudi.

Ovaj objekat ima 8.136 mesta, visok je 16,3 metara, stubova reflektora visoki su 32 metra, dok su dimenzije fudbalskog terena 105x68, teren sa okolinom 121x85 metara, teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

Komentari (0)

Srbija