Politika

Lajčak: Izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, situacija na severu Kosova u vrhu agende

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/08/2023

-

22:19

Lajčak: Izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, situacija na severu Kosova u vrhu agende
FoNet/Twitter/@MiroslavLajcak - Copyright FoNet/Twitter/@MiroslavLajcak

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je danas, sumirajući prethodnu nedelju, da izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, kao i da je u vrhu njegove agende situacija na severu Kosova i Metohije.

"Iako je tokom leta tempo u Briselu usporio, izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali. Posebna oblast koja je ostala visoko u mojoj agendi je situacija na severu Kosova", napisao je Lajčak na Fejsbuku.

Dodao je da je pozvao nzamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara u Brisel na detaljne diskusije i sastanke kako bi se pripremili za naredne mesece i dodatno ojačali zajedničke napore.

 

 

"Zajedno sa našim timovima detaljno smo razgovarali o pitanjima u vezi sa dijalogom, preneli jedni drugima ocene trenutne situacije, dešavanja poslednjih meseci i očekivanja za naredni period. Takođe smo se pobrinuli da uskladimo neophodne naredne korake i prioritete", naveo je Lajčak.

On je dodao da će posetiti Alpbah, Bled i Beograd gde će se sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, "ali i nizom partnera, prijatelja i stručnjaka za Zapadni Balkan i svetska politička dešavanja".  

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija