Politika

Šapić: O beogradskim izborima ću govoriti kada okolnosti to nametnu

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2023

-

13:11

Šapić: O beogradskim izborima ću govoriti kada okolnosti to nametnu
Tanjug/Beoinfo - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, komentarišući navode medija o eventualnom raspisivanju beogradskih izbora, rekao je da će o tome govoriti onda kada okolnosti to budu nametnule.

"Videćemo kada će biti beogradski izbori. Sve izbore, pa i beogradske, nameću okolnosti. Kada okolnosti nametnu bilo koje izbore, a onda i beogradske, tada ćemo govoriti o svim stvarima koje su vezane za njih. O izborima nisam govorio za ovih godinu i po, a o beogradskim izborima se priča pre nego što je ova gradska vlast i formirana", rekao je Šapić novinarima prilikom otvaranja rekonstruisanog parka u novobeogradskom Bloku 21.

Kako je naveo, svaki ozbiljan čovek mora da bude spreman uvek da izađe na izbore, ali isto tako mora da pravi ozbiljne dugoročne planove, a ne u skladu sa trenutnom političkom situacijom.

"Ako želite ozbiljno da se bavite nekim poslom, onda ne možete da pravite planove na svakih mesec, dva ili tri, u odnosu na to kada neko govori, spominje ili kada postoji šansa da se dese neki izbori. Izbori imaju svoju redovnu dinamiku. Van redovne dinamike ih nameću okolnosti", rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je istakao da je, otkako je na toj funkciji, u sve projekte ulazio na dubinski i suštinski način i da će tako nastaviti da vodi Beograd dokle god bude bio na njegovom čelu.

Kada je reč o parku u Bloku 21, u njegovu rekonstrukciju uloženo je 20 miliona dinara. Na njemu se sada nalaze dečije igralište, takozvani "kutak za miran odmor" i teren za košarku.

"Ovaj teren ima svoju veliku tradiciju. Na njemu su igrali velikani svetske košarke - Boža Maljković, Saša Đorđević i drugi. Pitanje je da li na svetu postoji teren koji je izbacio više svetskih košarkaša", naveo je Šapić.

Gradonačelnik je najavio dodatno proširenje Bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu, kao i mogućnost izgradnje velikog kružnog toga pored Brankovog mosta, sa novobeogradske strane.
 

Komentari (0)

Srbija