Politika

Vučić: Odličan sastanak sa italijanskim ministrom Adolfom Ursom

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2023

-

12:40

Vučić: Odličan sastanak sa italijanskim ministrom Adolfom Ursom
Vučić: Odličan sastanak sa italijanskim ministrom Adolfom Ursom - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je imao odličan sastanak sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i proizvodnju Adolfom Ursom o brojnim temama od obostranog interesa za Beograd i Rim, a posebno o kritičnim sirovinama.

"Izrazio sam zadovoljstvo činjenicom da je Srbija najveći spolјnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu, što dovoljno govori o stabilnosti naše ekonomije i ubrzanom rastu Srbije", poručio je predsednik Srbije na Instagramu.

"Izrazio sam očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u našoj zemlji, jer su potencijali za ulaganja ogromni, posebno imajući u vidu raznovrsne mogućnosti koje se otvaraju u našim sveobuhvatnim pripremama za EXPO 2027", dodao je. 

On je dodao da je iskoristio priliku da još jednom zahvali na podršci koju Italija dosledno pruža našoj zemlji na EU putu i naglasio da dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa, koje će nastaviti zajednički da učvršćuju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i robu proizvedenu u Italiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija