Politika

Vučić uputio saučešće Maroku i građanima Libije

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2023

-

10:54

Vučić uputio saučešće Maroku i građanima Libije
Vučić uputio saučešće Maroku i građanima Libije - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je i lično u rezidenciji ambasadora Kraljevine Maroko Mohameda Amina Belhaža, još jednom izrazio saučešće narodu ove prijateljske države i porodicama poginulih koji su stradali u nedavnom razornom zemljotresu.

"Zamolio sam ambasadora Belhaža da prenese kralju Muhamedu VI poruku solidarnosti naših građana i države Srbije sa Marokom, uveren da će ova velika zemlja izađi još jača iz tragedije koja je zadesila", naveo je Vučić uz fotografiju susreta na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

U razornom zemljotresu koji je pogodio nedavno Maroko poginulo je gotovo 3.000 ljudi, a povređeno više od 5.500 osoba.

Saučešće i građanima Libije

Vučić je uputio saučešće libijskom narodu zbog katastrofalnih poplava u kojima je stradao veliki broj ljudi.

"Republika Srbija i njeni građani saosećaju sa tugom i bolom prijateljskog libijskog naroda zbog katastrofalnih poplava u kojima je stradao veliki broj ljudi. Izgubljeni životi ne mogu da se nadoknade, a samo oni čiji su najmiliji stradali, osećaju svu dubinu praznine koja je ispunjena tugom. Republika Srbija je spremna da uputi pomoć u ublažavanju posledica ove velike katastrofe. Izražavam duboko saučešće rukovodstvu Države Libije i svim njenim građanima", napisao je predsednik Vučić koji se upisao u Knjigu žalosti, navodi se na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Komentari (0)

Srbija