Fokus

Izraelski dron pogodio Gazu, gde su u jeku nasilni protesti

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

21:24

Izraelski dron pogodio Gazu, gde su u jeku nasilni protesti
Izraelski dron pogodio Gazu, gde su u jeku nasilni protesti - Copyright Tanjug AP/Ohad Zwigenberg

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski dron pogodio je palestinske ispostave u Pojasu Gaze dok nasilni protesti i dalje traju duž ograde za razdvajanje na granici sa Izraelom.

U odvojenom incidentu na Zapadnoj obali, izraelske snage su u raciji u selu u blizini grada Dženin upucale borca koji je pripadao militantnoj grupi Islamski džihad, što je sedma osoba ubijena ove nedelje, preneo je Rojters.

Vojska je saopštila da su napadi bespilotnih letelica bili usmereni na dva vojna položaja islamističke grupe Hamas, koja kontroliše Pojas Gaze.

Dodaje se da je tenk pogodio drugi položaj sa kojeg je pucano na trupe koje su se suprotstavljale demonstrantima.

Radio stanica Aksa, povezana sa Hamasom, saopštila je da su dve osobe ranjene u napadima.

Izraelska vlada danas je objavila da je 28 Palestinaca ranjeno tokom sukoba, koji su usledili nekoliko dana nakon što su vojnici ubili demonstranta u Pojasu Gaze.

Palestinci u toj oblasti već danima održavaju proteste duž ograde za razdvajanje, a mladi bacaju kamenje i improvizovane eksplozivne naprave na izraelske vojnike, koji su odgovorili paljbom.

Protesti su usledili tokom još jednog pokušaja da ponovo budu pokrenuti razgovori za postizanje izraelsko-palestinskog mira, kao dela potencijalnog sporazuma između Izraela i Saudijske Arabije, koji podržava SAD.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet