Fokus

Dobitnik džekpota američke lutrije od 1,6 milijardi dolara tražio nagradu na Floridi

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

19:37

Dobitnik džekpota američke lutrije od 1,6 milijardi dolara tražio nagradu na Floridi
Dobitnik džekpota američke lutrije od 1,6 milijardi dolara tražio nagradu na Floridi - Copyright AP/Gregory Bull

veličina teksta

Aa Aa

Drugi po veličini dobitnik lutrije u istoriji SAD je zatražio nagradu od 1,6 milijardi dolara, ali identitet osobe može ostati tajna još 90 dana, saopštila je Lutrija Floride.

Džekpot Mega Milions preuzet je u ponedeljak, sedam nedelja nakon izvlačenja 8. avgusta, saopštila je lutrija Floride, preneo je Rojters. Florida je jedna od 45 država, uz okrug Vašington i Američka Devičanska ostrva, koji učestvuju u izvlačenju Mega Millions.

Proteklo je 31 izvlačenje, dvaput nedeljno, bez dobitnika sve dok kupac karata u supermarketu u Neptun Biču, oko 25 kilometara istočno od Džeksonvila, nije dobio svih šest traženih brojeva.

Osvajač džekpota Mega Milionsa na Floridi imaće opciju da zahteva pun iznos isplaćen u 30-godišnjem anuitetu ili da uzme paušalni iznos od 794,2 miliona dolara u gotovini, navodi se na veb stranici Mega Million.

Dobici se oporezuju, a prema zakonu Floride, dobitnici lutrije koji traže nagrade od 250.000 dolara ili više, ne moraju javno da otkriju svoj identitet do 90 dana nakon preuzimanja nagrade.

Za kupljen tiket od dva dolara, šanse za osvajanje džekpota su oko jedan prema 300 miliona.
Mega Millions je saopštio da je džekpot bio najveći u njegovoj istoriji i tako nadmašio nagradu od 1,537 milijardi dolara, koja je osvojena u Južnoj Karolini 2018.

To bi ga svrstalo na drugo mesto iza rekorda postavljenog na suparničkoj lutriji Pauerbol, kada je džekpot iznosio 2,04 milijarde dolara za tiket prodat u Kaliforniji u novembru 2022. godine, navodi se na veb stranici Pauerbola.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet