Fokus

Kostić: Na aerodromu Ben Gurion 55 niških hodočasnika, svi smo dobro

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2023

-

15:51

Kostić: Na aerodromu Ben Gurion 55 niških hodočasnika, svi smo dobro
Kostić: Na aerodromu Ben Gurion 55 niških hodočasnika, svi smo dobro - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC Niš Tomislav Kostić, koji se nalazi na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu rekao je danas da je u njegovoj grupi 55 niških hodočasnika, među kojima je i 13 maturanata niške Bogoslovije i da su svi dobro. 

On je za Tanjug rekao da su vladika niški Arsenije i vladika timočki Ilarion nastavili svoj put prema Egiptu, a da je ostalo u njegovoj grupi 55 hodočasnika.

"Ovo je sada najbezbednije mesto gde možemo biti. Juče je bilo vrlo izazovno doći dovde, hvala Bogu sve je bilo u redu. Imali smo ispred terminala, gde se i sada nalazimo, sinoć raketni napad, ali je sve prošlo kako treba. Pohvalio bih celu grupu, ljudi su bili jako pribrani, a naročito najmlađi među nama, maturanti niške Bogoslovije", rekao je Kostić. 

Kostić se zahvalio svima koji su radili na planiranju njihovog putovanja to jest povratka za Srbiju, počev od predsednika Srbije Aleksandra Vučića do Ministrstva spoljinih poslova i patrijarha Porfirija. 

"Po informacijama koje mi imamo iz konzulata, avion Vlade Republike Srbije treba da poleti u 18 sati iz Beograda prema Tel Avivu. Međutim, vreme je ovde vrlo diskutabilno, jer se vremena odlazaka aviona stalno menjaju, mnogo komercijalnih letova je otkazano. Nadam se da će sve biti u redu. Tokom večeri nadamo se da ćemo biti u Beogradu", dodao je on za Tanjug. 

On je prokomentarisao i kako je izgledao jučerašnji napad i gde se nalazila njegova grupa i dodao da su u tom trenutku bili u autobusu. 

"Sirene za vazdušnu opasnost su se oglasile. U tom trenutku smo izašli iz autobusa, pratili smo upustva svih lica koja su zadužena za bezbednost aerodroma Ben Gurion, gde smo se nalazili, dok nije prošao taj najgušći raketni napad. Posle smo bili sklonjeni u skloništu. Nije nam bilo prijatno", dodao je Kostić.

U međuvremenu Er Srbija je najavila da će danas u saradnji sa Vladom Republike Srbije obaviti repatrijacioni let iz Tel Aviva. Let se organizuje za sve državljane Republike Srbije koji su inicijalno imali karte za letove drugim kompanijama, a koje su u međuvremenu otkazale svoje letove, navodi se u saopštenju nacionalne avio kompanije Er Srbija.

"Prema informacijama nadležnih službi, planirano je da avion srpske nacionalne avio- kompanije poleti iz Tel Aviva večeras u 22.40 časova po lokalnom vremenu", dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet