Fokus

Još se traga za naoružanim napadačem iz Mejna: Škole i firme i dalje zatvorene

Komentari

Autor: BBC, CNN

27/10/2023

-

14:07

Još se traga za naoružanim napadačem iz Mejna: Škole i firme i dalje zatvorene
Još se traga za naoružanim napadačem iz Mejna: Škole i firme i dalje zatvorene - Copyright Tanjug/AP/Robert F. Bukaty

veličina teksta

Aa Aa

Potraga za rezervistom američke vojske koji je osumnjičen da je ubio 18 i ranio 13 osoba u masovnoj pucnjavi u Mejnu, ušla je u drugi dan. Stotine policajaca traga za muškarcem koji je identifikovan kao Robert Kard (40), a u četiri grada u državi Mejn stanovnicima je naređeno da ostanu u domovima i da se zaključaju, prenosi BBC. 

Lokalne vlasti upozoravaju da je osumnjičeni naoružan, a iz bezbednosnih razloga škole, firme i drugi objekti su zatvoreni, javlja CNN, navodeći da je stotine policajaca uključeno u potragu za Kardom.

Policijski timovi su sinoć izvršili pretres poslednje poznate adrese u Boudinu povezane sa Kardom, rečeno je za CNN u policiji.

Portparol Odeljenja za javnu bezbednost Mejna saopštio je da su policajci "jednostavno obavljali svoju dužnost tako što su pratili svaki trag u pokušaju da lociraju i uhapse Karda".

Tanjug/AP

 

Policija države Mejn saopštila je da je osumnjičeni nedavno prijavio probleme sa mentalnim zdravljem, između ostalog i da je "čuo glasove" i potvrdila da je pretio da će pucati u vojnu bazu u kojoj je bio na obuci. Mediji su preneli da je nedavno ostao bez posla.

Iako se pojavio izveštaj da je Kard bio instruktor vatrenog oružja, policija je demontovala te navode, rekavši da "nema naznaka da je pohađao napredne kurseve za rukovanjem oružjem".

U pucnjavi u Luistonu, u saveznoj američkoj državi Mejn, gradu sa oko 38.000 stanovnika, ubijeno je najmanje 18 ljudi, a pojedini ranjeni su u kritičnom stanju, saopštila je juče guvernerka Dženet Mils. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet