Fokus

Trampov sin svedočio u slučaju koji se vodi protiv bivšeg predsednika zbog optužbi za lažiranje vrednosti imovine

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

23:34

Trampov sin svedočio u slučaju koji se vodi protiv bivšeg predsednika zbog optužbi za lažiranje vrednosti imovine
Trampov sin svedočio u slučaju koji se vodi protiv bivšeg predsednika zbog optužbi za lažiranje vrednosti imovine - Copyright Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Donald Tramp mlađi pokušao je danas na suđenju u Njujorku da se distancira od finansijskih malverzacija zbog kojih se sudi njegovom ocu, bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu. Trampov najstariji sin prvi je član porodice koji je svedočio u građanskoj parnici.

Očekuje se da će njegov mlađi brat Erik svedočiti u četvrtak, a Tramp i njegova ćerka Ivanka treba da se pojave na sudu sledeće nedelje.

Donald Tramp mlađi (45) je bio ljubazan i duhovit nakon što je njegovo svedočenje odloženo dok su Trampovi advokati ispitivali ranije svedoke, prenosi Gardijan.

"Trebalo je da se našminkam", našalio se dok su ga fotografi slikali pred svedočenje.

Na molbu da sporije govori, Tramp mlađi je rekao: "Izvinjavam se, vaša visosti. Preselio sam se na Floridu, ali sam zadržao njujorški tempo".

Trampu mlađem je postavljen niz pitanja o ulogama koje su on, njegov otac i Trampov bivši finansijski direktor Alen Vajselberg imali kao poverenici Revokabl trasta Donalda Trampa.

Na pitanje da li je njegov otac i dalje poverenik fonda, Tramp mlađi je rekao: "Ne sećam se“.

Rekao je da se ne seća mnogo toga, uključujući i zašto je na kratko podneo ostavku 2021. godine, nakon čega se vratio u fond.

Naveo je da je ima autonomiju da radi šta želi, ali da se konsultovao sa Vajselbergom i drugima. Donald Tramp mlađi je izvršni potpredsednik u Trampovoj organizaciji i takođe je optužen u ovom slučaju. 

Bivši predsednik SAD je optužen da je lažirao i uvećavao vrednost svoje imovine kako bi obmanuo banke i osiguravajuće kuće. Ovaj postupak jedan je od mnogih koji se vode protiv Trampa, navodi Glas Amerike.

Tužbu je podnela državna tužiteljka Njujorka Letiša Džejms i u njoj su Tramp, njegovi sinovi Donald i Erik i njihove porodične firme optuženi za naduvavanje vrednosti imovine kako bi dobili bolje uslove kredita.

Tramp je negirao da je kršio zakon i više puta optužio tužiteljku Džejms i sudiju Artura Engorona za političku pristrasnost.

Tužilaštvo u ovom slučaju traži kaznu od najmanje 250 miliona dolara, trajnu zabranu Trampu i njegovim sinovima da vode poslove u Njujorku i petogodišnju zabranu za trgovanje nekretninama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet