Fokus

Makron: Humanitarna pauza u sukobu Izraela i Hamasa što pre, u najkraćem roku zaštititi civile

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2023

-

11:44

Makron: Humanitarna pauza u sukobu Izraela i Hamasa što pre, u najkraćem roku zaštititi civile
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da se mora vrlo brzo postići "humanitarna pauza" u sukobu Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze, i da je zaštita civila nešto o čemu se ne može pregovarati.

"U najkraćem roku moramo raditi na zaštiti civila. Da bismo to postigli, potrebna nam je humanitarna pauza veoma brzo i moramo raditi na prekidu vatre", rekao je Makron u Parizu, na otvaranju međunarodne konferencije o pomoći civilima u Pojasu Gaze.

On je naglasio da "civili moraju biti zaštićeni" i da je to "hitna potreba o kojoj se ne može pregovarati", preneo je Gardijan.

Francuska je danas domaćin velike međunarodne humanitarne konferencije o Gazi, koju je Makron sazvao sa željom da se ona pozabavi rastućim potrebama opkoljene palestinske enklave, koje uključuju hranu, vodu, struju i gorivo, kao i medicinski materijal. Očekuje se da će konferenciji prisustvovati delegacije preko 50 država, uključujući nekoliko evropskih zemalja, SAD i regionalnih sila poput Jordana, Egipta i zemalja Zaliva, kao i Ujedinjenih nacija i nevladinih organizacija, saopštila je Jelisejska palata.

Komentari (0)

Svet