Fokus

Izraelska ministarka obaveštajnih službi: "Moramo pokušati nešto novo i pozivamo međunarodnu zajednicu da pomogne"

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2023

-

23:32

Izraelska ministarka obaveštajnih službi: "Moramo pokušati nešto novo i pozivamo međunarodnu zajednicu da pomogne"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska ministarka obaveštajnih službi iz vladajućeg Likuda Gila Gamlijel izjavila je danas da bi međunarodna zajednica trebalo da promoviše, kako je navela, "dobrovoljno preseljenje" Palestinaca iz Pojasa Gaze na lokacije širom sveta.

Gamlijel je u članku za "Džeruzalem post" istakla da bi jedna od mogućnosti  nakon rata bila "promovisanje dobrovoljnog preseljenja Palestinaca iz Gaze" van Pojasa iz, kako je navela, humanitarnih razloga.

Gamlijel je navela da međunarodna zajednica, umesto da usmerava novac za obnovu Gaze ili za Agenciju UN za palestinske izbeglice (UNRWA), može da pomogne u troškovima preseljenja Palestinaca u zemlje širom sveta.

"Moramo pokušati nešto novo i pozivamo međunarodnu zajednicu da pomogne da to postane stvarnost", istakla je Gamlijel.

Ona je ocenila da bi to bilo rešenje za sve jer bi civili iz Gaze našli, kako je navela, bolji život, a to bi bila i pobeda za Izrael nakon rata.

Svaki nagoveštaj preseljavanja Palestinaca je veoma kontroverzan u arapskom svetu, a Egipat, koji se graniči sa Pojasom Gaze, uporno je odbijao da se bavi čak i privremenim preseljenjem izbeglica iz Gaze na svoju teritoriju tokom rata, navodeći da moraju ostati u Pojasu, preneo je "Tajms of Izrael".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet