Fokus

Građevinski radnici u severnoj Indiji 10 dana zarobljeni u tunelu, danas dobili tople obroke

Komentari

Autor: Fonet

21/11/2023

-

09:21

Građevinski radnici u severnoj Indiji 10 dana zarobljeni u tunelu, danas dobili tople obroke
Građevinski radnici u severnoj Indiji 10 dana zarobljeni u tunelu, danas dobili tople obroke - Copyright SDRF via AP

veličina teksta

Aa Aa

Građevinski radnici koji su već 10. dan zarobljeni u srušenom tunelu u severnoj Indiji konačno su danas dobili tople obroke, koji su im dostavljeni kroz čeličnu cev, dok spasioci rade na alternativnom planu kopanja, javlja AP.

Obroci, napravljeni od pirinča i sočiva, poslani su kroz cev promera 6 inča (15,24 cm), koja je gurnuta kroz ruševine kasno u ponedeljak, rekla je portparol indijske vlade Dipa Gaur.

Poslednjih devet dana radnici su preživljavali od suve hrane slane kroz užu cev. Kiseonik im se dostavlja kroz posebnu cev.

SDRF via AP

 

Zvaničnici su u utorak objavili video, nakon što je kamera gurnuta kroz cev, na kojoj se vide radnici u svojim građevinskim kapama kako se kreću unutar blokiranog tunela, dok komuniciraju sa spasiocima na zemlji putem voki-tokija.

Njihove porodice su sve više zabrinute i frustrirane kako se spasilačka operacija odugovlačila, piše AP.

Tunel se urušio u državi Utarakand, planinskom regionu koji se pokazao kao izazov za mašinu za bušenje koja se pokvarila dok su spasioci pokušavali da kopaju horizontalno prema zarobljenim radnicima.

Vibracije visokog intenziteta mašine takođe su izazvale pad više krhotina, što je navelo zvaničnike da nakratko obustave napore za spasavanje

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet