Fokus

Spasioci ni danas nisu uspeli da dođu do 40 radnika u tunelu u Indiji

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2023

-

08:27

Spasioci ni danas nisu uspeli da dođu do 40 radnika u tunelu u Indiji
Spasioci ni danas nisu uspeli da dođu do 40 radnika u tunelu u Indiji - Copyright SDRF via AP

veličina teksta

Aa Aa

Spasilački timovi ni danas nisu uspeli da dođu do 40 radnika zarobljenih u srušenom tunelu na autoputu u Indiji, pošto ogromne gromade blokiraju napore da se otvori prolaz za evakuaciju, rekli su zvaničnici.

Prošlo je tri dana otkako se tunel srušio, ali radnici su i dalje bezbedni i zdravi, rekao je Rojtersu jedan zvaničnik uključen u spasilačke operacije.

Zarobljeni muškarci dobijaju hranu, vodu i kiseonik kroz cev od nedelje ujutru, nakon što se tunel srušio u 5.30 ujutro po loklanom vremenu.

"Iz Nju Delhija se dovozi teška mašina da bi se ubacila cev za evakuaciju jer je sadašnja blokirana stenama", rekao je za Rojters zvaničnik za sektora za vanredne situacije u državi Utar Pradeš.

Oko 50-60 muškaraca radilo je u noćnoj smeni u tunelu od 4,5 km,  koji se gradi u susednoj državi Utarakand, na nacionalnom autoputu.

Lokalni mediji javili su u utorak da su oni bliže izlazu iz tunela uspeli da izađu, dok je 40 onih koji su bili dublje unutra zarobljeni.

Radovi na tunelu počeli su 2018. godine i trebalo je da budu završeni do jula 2022. godine, što je sada odloženo do maja 2024. godine, navodi se u saopštenju vlade.

 

Komentari (0)

Svet