Fokus

Zakerberg gradi imanje od 270 miliona dolara na Havajima: Imaće omanje selo i podzemni bunker

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2023

-

20:53

Zakerberg gradi imanje od 270 miliona dolara na Havajima: Imaće omanje selo i podzemni bunker
Zakerberg gradi imanje od 270 miliona dolara na Havajima: Imaće omanje selo i podzemni bunker - Copyright Tanjug/AP/Godofredo A. Vásquez

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg pravi jedno od najskupljih imanja u američkoj istoriji na Havajima - projekat će koštati 270 miliona dolara, a na imanju će biti više kuća, omanje selo i podzemni bunker od 465 kvadratna metra.

Portal ''Vajerd'' je objavio javne evidencije i sudske dokumente koji otkrivaju sve ekstravagantne pogodnosti koje Zakerberg planira da uključi u svoj ranč Kulau, koji se nalazi na severoistočnoj obali najstarijeg ostrva Kauai na Havajima.

Američki milijarder kupio je 44 hektara zemlje na kojoj je nekad bila šećerna repa 2021. godine, čime je povećao imanje vredno 100 miliona dolara.

Njegov projekat vredan 270 miliona dolara biće jedan od najvećih privatnih građevina svih vremena, preneo je Dejli mejl.

Dve vile će se prostirati na najmanje 5.300 kvadratna metra. Raskošne kuće će uključiti 30 spavaćih soba, 30 kupatila, sale za konferencije, restoransku kuhinju i više liftova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet