Fokus

Advokat Epstinovih žrtava: Princ Endrju mora da svedoči pod zakletvom

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2024

-

21:34

Advokat Epstinovih žrtava: Princ Endrju mora da svedoči pod zakletvom
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Endrju mora da svedoči pod zakletvom o svojoj ulozi u slučaju koji se odnosi na seksualnog predatora Džefrija Epstina, poručio je danas advokat nekih od žrtava Spenser Kuvin.

"Znam da je Endrju dao intervju. Bio je to katastrofalan intervju koji je za njega prošao užasno. Ali on mora da odgovara za ono što sada izlazi i svoju ulogu u svemu ovome”, rekao je Kuvin, prenosi Gardijan.

Prema njegovim rečima, Endrju to treba da uradi, "ne u televizijskom intervjuu za medije, već pod zakletvom, pod kaznom za krivokletstvo, bilo da se radi o Londonu ili SAD".

Poziv za svedočenjem dolazi nakon što je Endrju više puta pomenut u dokumentima koje je američki sud objavio prethodnih dana. Dokumenta se odnose na građansku parnicu koju je 2015. godine pokrenula Virdžinija Džufri, koja tvrdi da su je Epstin i njegova partnerka Gilejn Maksvel koristili kao "seksualnu robinju".

Tanjug AP/New York State Sex Offender Registry via AP, File

 

Ona je tužila Maksvel zbog izjava u kojima ju je nazvala lažovom. Dokumenta pokazuju da je Endrju nedelje provodio u vili u Palm Biču, na Floridi, u vlasništvu Epstina, koji je umro 2019. godine dok je čekao suđenje za trgovinu ljudima.

Najnovija serija dokumenata pokrenula je nova pitanja o prinčevom ponašanju i prijateljstvu sa Epstinom, koje datira iz 1999. godine. Ona takođe ukazuju na neslaganja između Endrjua i Maksvel, za koju je princ ranije rekao da ga je upoznala sa Epstinom. 

Kuvin, koji trenutno zastupa četiri Epstinove žrtve, rekao je da je sada vreme da princ da svedoči, pod zakletvom, kako bi “popravio situaciju”.

"Druga opcija je da nestane iz očiju javnosti zbog onoga što je izašlo", rekao je Kuvin.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet