Fokus

Desantis: Nominacija Trampa bi odvukla pažnju sa problema Bajdenove vlade

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2024

-

11:07

Desantis: Nominacija Trampa bi odvukla pažnju sa problema Bajdenove vlade
Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster - Copyright Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

Imenovanje Donalda Trampa za republikanskog kandidata na narednim predsedničkim izborima u SAD, značilo bi skretanje fokusa sa problema s kojima se Amerika suočava pod predsednikom Džozefom Bajdenom, na pravne probleme bivšeg predsednika, poručio je guverner Floride Ron Desantis, koji se bori za republikansku predsedničku nominaciju.

"Pitanje za republikance je čime želimo da se izbori 2024. bave. Ako Donald Tramp bude kandidat, izbori će se baviti pravnim pitanjima i krivičnim suđenjima vezanim za 6. januar. Biće to referendum o njemu", rekao je Desantis u De Mojnu, glavnom gradu američke države Ajova.

On je direktno apelovao na neodlučne republikance iz Ajove, posebno one koji vole Trampa, ali traže alternativu, manje od nedelju dana pre nego što budu dali prve glasove u izbornoj sezoni 2024, prikazujući novo nadmetanje Bajdena i Trampa kao rizično za republikance.

Desantis tvrdi da može da obezbedi republikansku glasačku bazu koja je protiv Trampa, ukazujući na sopstveni rad na Floridi, gde je potpisao restriktivni zakon o abortusu i odoleo pritisku da zatvori škole i kompanije tokom pandemije Kovida, prenosi AP.

On je takođe doveo u pitanje Trampovu efikasnost na meksičkoj granici, tvrdeći da bivši predsednik nije uspeo da okonča ilegalnu imigraciju i da nije u potpunosti izgradio zid na granici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet