Fokus

Dva broda minolovca britanske Kraljevske mornarice sudarila se u luci u Bahreinu, nema povređenih

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2024

-

18:04

Dva broda minolovca britanske Kraljevske mornarice sudarila se u luci u Bahreinu, nema povređenih
Dva broda minolovca britanske Kraljevske mornarice sudarila se u luci u Bahreinu, nema povređenih - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dva broda minolovca britanske Kraljevske mornarice sudarila su se u luci u Bahreinu, saopštila je Kraljevska mornarica (KM).

U sudaru brodova koji se dogodio u petak, niko nije povređen, a istraga je u toku, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Video objavljen na društvenim mrežama pokazuje da je britanski brod HMS Chiddingfold udario u drugi britanski brod HMS Bangor koji je bio usidren.

Kontraadmiral Kraljevske mornarice Edvard Algrin, u svojoj objavi na platformi Iks (Tviter) napisao je da niko nije povređen, ali je potvrdio da je pričinjena materijalna šteta.

Kraljevska mornarica sarađuje sa američkom mornaricom u regionu Persijskog Zaliva u nastojanju da zaštiti komercijalne brodove koji plove pomorskim rutama u Crvenom moru i izloženi su raketnim i vazdužnim napadima jemenskih pobunjenika Huta koji tvrde da deluju u znak solidarnosti sa palestinskim Hamasom.

Napadi su poremetili svetsku trgovinu i izazvali strah da bi Crveno more moglo da postane usko grlo i pretnja globalnoj trgovini i snabdevanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet