Fokus

Četiri osobe preživele pad ruskog aviona u Avganistanu, među njima i pilot letelice

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2024

-

17:06

Četiri osobe preživele pad ruskog aviona u Avganistanu, među njima i pilot letelice
Četiri osobe preživele pad ruskog aviona u Avganistanu, među njima i pilot letelice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četiri osobe preživele su pad ruskog aviona u Avganistanu i zadobile su različite stepene povreda, a sudbina još dve osobe koje su bile u letelici se istražuje, saopštila je danas ruska agencija za nadzor vazduhoplovstva Rosavijacija, pozivajući se na ruske diplomate. 

Dva talibanska regionalna zvaničnika rekla su, međutim, da su preostala dva putnika poginula.

Oni su naveli da su četiri preživela putnika sada sa zvaničnicima talibanske administracije koji su stigli do udaljenog planinskog mesta gde se dogodila nesreća, preneo je Rojters.  

Glavni portparol talibanske administracije Zabiulah Mudžahid rekao je da je pilot aviona među četvoro preživelih.

Spasioci su pronašli avion "falkon 10" koji se srušio u Avganistanu, javila je danas ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, pozivajući se na ruske diplomate.

 Avion "falkon 10", upisan u registar civilnih aviona Rusije, srušio se na severu Avganistana, a prema preliminarnim informacijama u letelici su bila četiri člana posade i dva putnika, prenosi ruska agencija Interfaks.

Prema podacima ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, avion je obavljao čarter let hitne pomoći na relaciji Gaja u Indiji, preko Taškenta u Uzbekistanu, do Žukovskog u Moskovskoj oblasti u Rusiji. 

Avganistanska policija saopštila je da je primila informaciju o rušenju aviona u pokrajini Badakšan, na nepristupačnom planinskom području, preneo je Rojters.

Avion skrenuo sa kursa

Avion je prestao da komunicira sinoć, dok je bio u vazdušnom prostoru Avganistana, blizu granice sa Tadžikistanom, i nestao je sa radarskih ekrana, objavila je danas ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj na svom Telegram kanalu. 

Otprilike 25 minuta pre nego što je avion nestao sa radarskih ekrana, pilot je upozorio da je gorivo pri kraju i da će avion pokušati da sleti na aerodrom u Tadžikistanu.

Kako prenosi Hama pres pozivajući se na lokalnu administraciju, avion je skrenuo sa prvobitnog kursa i udario u planinski teren u regionu Zebak.
 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet