Fokus

Boing ponovo pod lupom: Američka FAA traži nove provere aviona ove kompanije nakon incidenta s vratima

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

22:37

Boing ponovo pod lupom: Američka FAA traži nove provere aviona ove kompanije nakon incidenta s vratima
Boing ponovo pod lupom: Američka FAA traži nove provere aviona ove kompanije nakon incidenta s vratima - Copyright Tanjug/AP/Elaine Thompson

veličina teksta

Aa Aa

Američka Federalna uprava za avijaciju (FAA) saopštila je danas da bi avio-kompanije trebalo da pregledaju i starije modele Boingovih aviona 737-900ER, koji koriste isti dizajn vrata kao model 737 Maks 9.

FAA je već "prizemljila" više od 170 Boinga 737, kako bi bile obavljene provere na njima, nakon što su ranije ovog meseca eksplodirala nekorišćena vrata na jednom od modela 737 Maks 9, preneo je Bi-Bi-Si.

Agencija ovaj potez navodi kao dodatni nivo sigurnosti, iako je dodala da nije bilo prijavljenih problema s tim modelom, ali da on koristi isti tip panela za zatvaranje vrata kao i avion koji je učestvovao u incidentu 5. januara na letu aviokompanije "Alaska erlajns" .

Akcije "Boinga" pale su za devet odsto već prvog dana trgovanja nakon incidenta, dok su akcije "Alaska erlajnsa"otišle nadole za četiri odsto, a akcije kompacije "Spirit aerosistems", koja pravi trup za Boingov avion 737 Maks pale su za 14 odsto, preneo je AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet