Fokus

Masovno ubistvo u SAD: Ubio sedam članova iste porodice, pa izvršio samoubistvo

Komentari

Autor: CNN, Tanjug, NBS

23/01/2024

-

07:37

Masovno ubistvo u SAD: Ubio sedam članova iste porodice, pa izvršio samoubistvo
Tanjug/AP/Baltimore Police Department - Copyright Tanjug/AP/Baltimore Police Department

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac koji je ubio sedmoro ljudi u dve kuće u predgrađu Čikaga izvršio je samoubistvo nakon sukoba sa saveznim organima za sprovođenje zakona, saopštila je američka policija, a prenosi CNN.

CBS piše da je osumnjičeni identifikovan kao Romeo Nens, a motiv ubistava nije poznat, a pretpostavlja se i da osumnjičeni nije poznavao žrtve. 

Dvadesettrogodišnjeg Romea policija je locirala u blizini Natalije u Teksasu, više od hiljadu milja dalje od mesta zločina. Nakon što se suočio sa policijom, Romeo je izvršio samoubistvo.

Policija veruje da je sedmoro ljudi, čija su tela pronađena u dve kuće, pripadalo istoj porodici. U pucnjavi je ranjena i četrdesetdvogodišnja žena.

Motiv masovnog ubistva tek treba da se utvrdi, rekao je šef policije Džolijeta Bil Evans. Prema njegovim rečima, radi se o "verovatno najgorem zločinu sa kojim se susreo za 29 godina rada u policiji".

Američki mediji takođe prenose da se ovaj zločin se povezuje sa još jednim slučajem. Reč je o Nigerijcu koji je ubijen u nedelju, ali je živeo u poslednje tri godine u oblasti okruga Vil, koja uključuje i Džolijet gde je došlo do masovnog ubistva. Policija navodno ima razloga da veruje da su ova dva zločina povezana.

 

Komentari (0)

Svet