Fokus

"Mnogi avioni imali labave zavrtnje": Alaska erlajns pronašla dodatne probleme na 737 MAX 9 nakon incidenta

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2024

-

09:35

"Mnogi avioni imali labave zavrtnje": Alaska erlajns pronašla dodatne probleme na 737 MAX 9 nakon incidenta
"Mnogi avioni imali labave zavrtnje": Alaska erlajns pronašla dodatne probleme na 737 MAX 9 nakon incidenta - Copyright AP Photo/Elaine Thompson, File

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor kompanije Alaska erlajns, Ben Minući rekao je da je novim internim inspekcijama aviona Boing 737 Maks 9 tog avio-prevoznika, nakon incidenta ranije ovog meseca, otkriveno da su "mnogi" avioni imali labave zavrtnje.

"Više sam nego frustriran i razočaran. Ovo se dogodilo našoj kompaniji. Desilo se našim klijentima i desilo se našim ljudima. I moj zahtev Boingu je šta će učiniti da poboljšaju svoje programe kvaliteta u kompaniji", rekao je Minući i dodao da je na Boingu da poveća kontrolu kvaliteta kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali u budućnosti.

Avion na letu Alaska erlajnsa prinudno je sleteo na aerodrom nakon što je prozor i sa delom trupa eksplodirao 6. januara, a nakon toga labavi zavrtnji otkriveni su i na letelicama američke aviokompanije Junajted erlajns.

Posle istrage MAX 9 letelice Alaska Airlines su prizemljene. Nekoliko sati nakon incidenta na letu Alaska erlajnsa, američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA ) je naredila prizemljenje 171 od 218 aviona Biong 737 Maks 9 koji su u upotrebi, dok inspekcije na letelicama ne budu završene.

Nedugo potom, FAA je objavila da bi avio-kompanije trebalo da pregledaju i starije modele Boingovih aviona 737-900ER, koji koriste isti dizajn vrata kao model 737 MAX 9, kao dodatni nivo sigurnosti.

Komentari (0)

Svet