Fokus

Zakerberg se izvinio zbog slučajeva zlostavljanja na društvenim mrežama

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2024

-

20:45

Zakerberg se izvinio zbog slučajeva zlostavljanja na društvenim mrežama
Zakerberg se izvinio zbog slučajeva zlostavljanja na društvenim mrežama - Copyright Jose Luis Magana/AP

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik kompanije "Meta", koja u svom vlasništvu ima društvene mreže "Fejsbuk", "Instagram" i "Vatsap", izvinio se danas tokom saslušanja pred američkim Senatom povodom velikog broja slučajeva zlostavljanja i seksualnog eksploatisanja dece na društvenim mrežama.

"Žao mi je zbog svega kroz šta ste svi prošli. Niko ne treba da prolazi kroz ono što su vaše porodice pretrpele. Zbog toga smo toliko uložili i nastavićemo sa vodećim naporima u industriji kako bismo bili sigurni da niko ne mora da prolazi kroz stvari koje su vaše porodice pretrpele", rekao je Zakerberg, a prenosi Rojters.

Generalni direktori kompanija vlasnica društvenih mreža "Meta", "Iks", "TikTok", "Snap" i "Diskord" svedoče danas pred Senatom SAD povodom slučajeva zlostavljanja i seksualnog eksploatisanja dece.

Na saslušanju je potom pušten video-snimak na kojem se vide deca koja navode da su bila seksualno eksploatisana na društvenim medijama.

Jose Luis Magana/AP

 

Senatorka Lindzi Grem je rekla da kompanija Meta i njene mreže Fejsbuk i Instagram ''imaju krv na rukama''.

"Gospodiine Zakerberg, vi i vaše kompanije imate krvi na svojim rukama, znam da ne mislite tako, ali imate. Imate proizvod koji ubija ljude", rekla je ona.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet