Fokus

Bajden i Haris zajedno otvorili predizbornu kancelariju u Vilmingtonu

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2024

-

19:13

Bajden i Haris zajedno otvorili predizbornu kancelariju u Vilmingtonu
Kamala Haris i Džo Bajden - Copyright Tanjug AP/Jacquelyn Martin

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden i potpredsednica SAD Kamala Haris danas su otvorili predizborni štab u Vilmingtonu, u državi Delaver, uoči predstojećih predsedničkih izbora 2024.

Demokratskim liderima i kandidatima za reizbor pridružili su se njihovi supružnici, prva dama Džil Bajden i suprug Kamale Haris, Daglas Emhof u kancelariji u Vilmingtonu, koja se nalazi u blizini porodične kuće Bajdenovih.

Očekuje se da će se 81-godišnji predsednik u borbi za reizbor, suočiti sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom (77), koji je favorit za republikansku predsedničku nominaciju, prenosi Rojters.

"Dobro se osećam povodom toga kako stojimo, zaista", rekao je Bajden osoblju i pristalicama u svom predizbornom štabu. Bajden je Trampa, koji se suočava sa više krivičnih prijava, predstavio kao pretnju demokratiji.

Tramp je prikazao Bajdena kao "nadzornika nacije u opadanju".

Očekuje se da će trka između njih biti tesna, naglašavajući duboko ukorenjene podele u Sjedinjenim Američkim Državama i neslaganja oko većine pitanja, od Trampovog haotičnog predsedništva do politike dva kandidata o imigraciji i abortusu.

Demokrate danas održavaju stranačke predizbore u Južnoj Karolini. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet